Binnenkort

juni
21

21.06.2019 7:30 pm - 9:30 pm

Een kort overzicht van het programma 2018-2019. Zie onder 'Activiteiten' uitgebreide informatie, alsmede tijd, locatie, aanmelden en kosten.

Op het programma staat een aantal filosofische cafés onder de naam de Kleine Waarheid. Zij hebben dit seizoen elk een eigen thema dat steeds door iemand wordt ingeleid als leidraad voor een zinvolle discussie.  Zo komen het Boedhisme, compassie, de Socratische dialoog, de Stoicijnen, minimalistisch leven door ontspullen, vreugde en condities voor geluk aan bod. Deze filosofische cafe’s  worden altijd op een vrijdagavond gehouden.

Rondom Allerzielen wordt het thema Zielsveel herinneringen uitgewerkt. Een gelegenheid voor het liefdevol gedenken van familie of vrienden die je dierbaar waren.

Het muzikale aanbod bestaat uit Nederlandse en Jiddische levensliedjes, zang en mantradans en in het programma zijn ook enkele meditatie-sessies opgenomen.

Op 24 december wordt de Kerstwake gehouden. Die krijgt invulling door een zeer modern en eigentijds kerstverhaal dat nog nader wordt uitgewerkt. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal  dit kerstverhaal binnen of buiten worden uitgebeeld.

De weg naar het woonwagenkamp is bezaaid met vooroordelen en dat komt aan bod tijdens een presentatie van de geschiedenis  en de bijzondere cultuur van autochtone woonwagenbewoners, Roma en Sinti.

Daarnaast biedt Ziel het komende jaar veel kunstuitingen; de jaarlijkse expositie in samenwerking met het Munnikenheidecollege, kunst door mensen met een beperking, en een grote activiteit in samenwerking met kunstenares Wilma Borm en diverse Etten-Leurse groeperingen die momenteel nog in de voorbereidingsfase verkeert.

Het programma wordt traditioneel afgesloten met de Zonnewendewandeling. Zodra het programma compleet is, wordt het op de website geplaatst, www.zininetten-leur.nl

 

 Voor een chronologisch overzicht zie hierna.

 05-09 Lezing over thema Geluk(t) Filosoof Miriam van Reijen link

23-09 Chanson-cabaret Oud journalist Marc de Koninck Gelukkig oud link

28-09 Filosofisch café, Vreugde zie boek van Daila Lama en Desmond Tutu link

26-10 Filosofisch café, Soïcijnse levenskunst Miriam van Reijen link

28-10 Mantradans en zang Lyvonne Lewin link

26-10 Meditatie door het jaar link

01-11 Zielsveel herinneringen link

11-11 Jiddische levensliedjes Trio A Kholem link

23-11 Filosofisch café, Socratische dialoog link

24-12 Kerstwake link

25-01 Filosofisch café, ontspullen, Liza van Velzen link

08-02 Lezing woonwagenbewoners, Sinti, Roma link

22-02 Filosofisch café, Terug naar het paradijs, over goed en kwaad link

29-03 Filosofisch café, compassie link

16 t/m 24-03  expositie Kunst met een Ziel link

26-04 Filosofisch café, condities voor geluk link

08 t/m 16-06 Expositie Stilstaan bij Geluk met Munnikenheide College link

21-06 Zonnewendewandeling link