×

Waarschuwing

Can't load Google maps without an API key. More information can be found in our documentation at joomla.digital-peak.com.

Deze activiteit is vanwege het Corona virus geannuleerd. 

Wil Borm. 

Naar een klimaatbestendig land door mee te liften met de natuur

Op  22 april  De Dag van de Aarde organiseren we een lezing over het samengaan van structurele landelijke maatregelen voor klimaatbestendigheid en natuurlijke wordingsprocessen. Hiervoor is het zaak om onze nostalgische drang tot behoud en herstel te laten varen, het heden te accepteren en samen met de evoluerende natuur in te spelen op de komende grote veranderingen op basis van een nationale  langetermijnvisie.

Wil Borm, van een adviesgroep integraal waterbeheer waarover u meer kunt lezen op www.adviesgroepbormenhuijgens.nl, verzorgt deze prikkelende lezing.

Een uitgelezen kans om een andere, goed onderbouwde kijk op de klimaatontwikkelingen te horen. Niet de klimaatontwikkelingen, maar de noodzakelijke reactie daarop vormt de kern van de lezing. Je bent getuige van een bevlogen verhaal, dat zeker zal prikkelen.

 

In de bijlage het artikel dat mogelijk in augustus verschijnt.

In januari 2020 ontvingen we een tweede artikel dat hier ook als bijlage is opgenomen.

Datum: 22 apr.

Tijd: 20.00-22.00 u.

Locatie:De Linde Lambertusstraat 7, Etten Leur

Aanmelden mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: 7 euro

 

Deze activiteit is vanwege het Corona virus geannuleerd.

Filosofisch café. Vreugde.

In hun boek Vreugde vertellen Bisschop Desmond Tutu en de Daila Lama hoe zij geluk zien. Ze noemen het vreugde, omdat geluk voor hen met toeval te maken heeft. Vreugde ontstaat door onze manier van leven. En daar valt veel over te leren, te oefenen en tenslotte te beoefenen. Met oog voor de moeite, de belemmeringen. En met aandacht voor de vreugde die er te behalen is. En natuurlijk met veel oefeningen die je zou kunnen doen. Lia leidt het thema vreugde in en nodigt ons uit nader in te gaan op enkele opvallende inzichten uit het boek. Je bent van harte uitgenodigd in de Petrus Pastorie waar we wederom te gast zijn.
Lia begeleid ons.

Datum: vrijdag 15 mei

Tijd: 19.30-21.30 u.

Locatie: Petrus pastorie Lange Brugstraat 32, Etten Leur

Aanmelden mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: 5 euro incl. koffie/ thee

 

 

Munnikenheide College. Tentoonstelling

De tentoonstelling is geannuleerd vanwege het Coronavirus.

Dit jaarlijkse festijn van fantasie en persoonlijke uitingen van de leerlingen van deze scholengemeenschap, raakt ons elk jaar weer. De Lambertuskerk hangt vol met hun producten, die met recht kunstwerken genoemd mogen worden. Met dank aan de parochie die de bijzondere ruimte van de kerk ter beschikking stelt en aan de school die er aparte lessen aan besteedt. Een aantal van deze kunstwerken zijn gebruikt op deze site en te zien op Facebook. De ogen bij deze aankondiging is ook zo'n werkstuk. 

We nodigen je van harte uit om in deze week de Lambertuskerk eens binnen te lopen. Je kunt nog een kop koffie krijgen ook. 

Elk jaar is er een combinatie tentoonstelling met kunst van een kunstenaar. Op dit moment is nog niet bekend wie dat gaat worden. Daarvoor wordt de aparte ruimte van de Apostelzaal, voor in de kerk, gebruikt.

Laat je verrassen.

Datum: 30 mei - 7 jun.

Tijd: 13.00-17.00 u.

Locatie: Lambertuskerk Markt 62, Etten-Leur

Aanmelden hoeft niet

Toegang: vrij entree / gift

 

 

Zonnewende wandeling Rondgors

De zonnewende wandeling is geannuleerd vanwege het Coronavirus.

De zonnewende is voor Ziel al jaren een belangrijk moment. Aandacht voor de natuur als bijdrage aan persoonlijke zin beleving  speelt hierin mee. Misschien heeft het voor sommigen ook wel een spiritueel tintje door de magie van die langzaam ondergaande zon in een natuur die voelbaar op volle kracht leeft. En het besef dat het weer stilvalt, de tijdelijkheid van alles. We moeten er nu van genieten want dit blijft niet zo. Net als in ons eigen leven. 

Dit jaar zoeken we het nieuwe leven op, een stuk land dat nog niet zo lang geleden terug is gegeven aan de natuur. Er zal kennis beschikbaar zijn over die ontwikkeling en de bedoeling ervan. En zoals gebruikelijk hebben we de vruchten van de (gecultiveerde) natuur bij ons om van te genieten. 

Het zijn geen zware wandelingen. Het accent ligt op het contact met de natuur en de wisselingen daarin. En tegelijk is het gezellig en lopen we elk jaar met plezier deze avondwandeling. Je bent er van harte welkom. 

Datum: 21 jun.

Tijd: 19.30-21.30 u.

Locatie: Pannenhoef Rondgors (Startpunt wordt nog bekend gemaakt)

Aanmelden mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: 7 euro

 

 

Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis vervalt de activiteit van 5 april, met als thema geluk zien in het Christendom waarin ook een terugblik zou plaatsvinden op de vorige 3 bijeenkomsten.

Wereld tradities

Geluk zien, als thema van Ziel dit seizoen, vraagt om te kijken op een bepaalde manier. Als je zo kijkt, zie je iets van de mogelijkheden. We weten dat de wereld erg verdeeld is in de manier waarop men kijkt. En die manier vindt die groep dan de beste, zo zouden anderen ook moeten kijken. Dat speelt op politiek niveau en op het niveau van levensovertuigingen. De grote tradities op dit gebied bieden dus een kijk die velen zin geeft, voldoening biedt, het leven bepaald. Ziel zoekt naar de positieve ervaringen met die levenshouding. Welke elementen bevorderen geluk. 

We nodigen mensen uit die hun blik op een aantal bekende tradities met ons willen delen. We vragen ons af of er naast verschillen ook overeenkomsten zijn. Is het mogelijk oude wijsheid uit die tradities in het nu van ons leven betekenis te geven. 
In Januari start Judaïsme, op 9 februari komt Saaid Fenzar om ons over de Islam te informeren, 8 maart komt Dick Verstege over het Boeddhisme spreken en op 5 april sluiten we af met Jan Brok die het Christendom bespreekt en terugkijkt op de andere tradities. Dan worden ook de parallellen getrokken.

We hebben de data en de tijden al gepland. We hopen dat er velen met ons nieuwsgierig zijn naar het andere, de anderen, een andere kijk.

Data: 12 jan., 9 feb., 8 mrt. en 5 apr.

Tijd: 14.00-16.00 u.

Locatie: Lambertuskerk Apostelzaal Markt 62 Etten-Leur

Aanmelden mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: 7 euro