Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Vrijdag 2 oktober, dinsdag 6 oktober & vrijdag 20 november 2015
Mens en natuur in een ander licht
Een film, een lezing en een documentaire
AANMELDEN

 

Een drieluik, waar twee films en een lezing van Jos Schuylenburg, imker in Zweden, ons dichtbij Moeder Aarde brengen. In onze complexe wereld waarin milieuvraagstukken dagelijks voorbij komen wordt je soms wanhopig en zie je door de bomen het bos niet meer. Wat kunnen we zelf bijdragen aan een gezonde aarde, een toekomst voor onze kinderen, maar ook aan hoop voor onszelf?

 

Vrijdag 2 oktober 2015
Tijd: 20.00 u.
Film 'Home'
Lambertuskerk, Markt 62, 4875CG Etten-Leur
Entree: € 6,-

AANMELDEN

De film ‘Home’ uit 2009, van Yann Arthus Bertrand, fotograaf, journalist en ecoloog, neemt ons met adembenemende  luchtfoto’s mee over de planeet aarde. Het laat op spectaculaire wijze de diversiteit van onze aarde zien, hoe de balans daarin verstoord is, maar roept ons ook op, om positief te zijn en hoopvol.  De vraagstukken over het klimaat en de rol van de mens worden heel zichtbaar. De muziek en teksten maken dat je vanaf het begin tot het eind geboeid blijft kijken.  De film is wereldwijd een succes geweest en is in 181 landen getoond. Nu ook bij ZIEL.

Dinsdag 6 oktober 2015
Tijd: 20.00 u.
Lezing door Jos Schuylenburg
Imkeren vanuit het hart

Lambertuskerk, Markt 62, 4875CG Etten-Leur
Entree: € 7,50
AANMELDEN

Jos is imker, maar niet zomaar een imker. Na 20 jaar als tuinder gewerkt te hebben in Noord Brabant, is Jos in 2007 afgereisd naar Zweden. Daar is hij overweldigd door de natuur die, nadat de sneeuw gesmolten is, in de lente werkelijk explodeert. De bloemen die tot de herfst bloeien, zijn onontbeerlijk voor de bijen, om nectar en stuifmeel te kunnen verzamelen. Volgens Jos is het vooral de kunst om de taal van de bijen te leren verstaan: hoe kun je zien of ze de levenskracht hebben voor hun belangrijke opgave?

Jos is een geboren verteller, die je meeneemt in de wereld van de bijen. Een avond, om te genieten van prachtige foto’s van zijn bedrijf Ella in Zweden en natuurlijk zijn verhalen.  Zie ook zijn website: www.imkerijella.com

 

Vrijdag 20 november 2015
Tijd: 20.00u.
Documentaire 'Smakelijk eten'
Lambertuskerk, Markt 62, 4875CG Etten-Leur
Entree: € 6,-
AANMELDEN

De documentaire ‘Smakelijk eten’ is een film met een boodschap. Terwijl twee koks een maaltijd voorbereiden en hun inkopen doen: varkensvlees, garnalen en speciebonen, zien we afwisselend drie prachtige bedrijven in Brazilië, de Filipijnen en Kenia. Het zijn de bedrijven die de producten verbouwen. Maar wat veroorzaken deze bedrijven voor de mensen die er wonen en afhankelijk zijn van schoon water, landbouw en visvangst. De film plaatst vraagtekens bij onze gewoonte het hele jaar door alles te willen eten, met als consequentie dat het van ver moet komen. Daarnaast geeft ze handvatten om zelf actief bij te dragen aan een ingewikkeld milieuvraagstuk.