Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Zondag 3 april 2016
Tijd: 15.30u én 18.00u
Dansvoorstelling
Lambertuskerk, Markt 62, 4875 CG Etten-Leur

Entree: € 6,50 ; kaartverkoop aan de deur


Als je jezelf mag verwonderen en wacht op wat er ontstaat, dan kan er een stille ruimte komen waarin alles mogelijk is. In een prachtige intieme dansvoorstelling, onderdeel van een tweeluik met als centrale vraag: hoe ga je om met kwetsbaarheid, laten we je ervaren hoe de mens zoekt naar innerlijke ruimte en openheid zodat ze er helemaal kan 'zijn'.

 

Deze dansvoorstelling is voor iedereen én hij is speciaal gemaakt voor al die betrokken medewerkers in de zorg - anno 2016 -, die als geen ander de spagaat ervaren tussen hun verlangen om er te zijn voor de cliënt en tegelijkertijd de regeldruk vanuit de organisatie voelen. Een tegenstrijdigheid die we echter allemaal tegen kunnen komen in ons eigen leven: hoe kunnen wij dan telkens weer open en in beweging blijven?


De productie is geïnspireerd op het werk van Carlo Leget, hoogleraar Zorgethiek en Madeleine Timmermann, ethica/geestelijk verzorger en op het leven van Etty Hillesum, een jonge Joodse vrouw die onder barre omstandigheden in de oorlog haar innerlijke ruimte wist te behouden.

Hoe gaan de dansers om met momenten waarin de spanning groot is? Hoe vinden zij innerlijke ruimte? En hoe zorgen ze ervoor dat zijzelf én het leven in beweging blijven…

 

Idee en productie     : Myriam Verwiel
Muzikale begeleiding : Loes Dircken
Choreografie            : Margot Kerstens
Uitvoering                : de Etten-Leurse dansgroep van hoge klasse 'In-10-ce'


Loes Dircken op accordeon     

  

Bewaren