Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Zondag 1 mei 2016
Tijd: 15.30u
Spiritualiteit van de ark door Alida van Veldhoven
Lambertuskerk, Markt 62, 4875 CG Etten-Leur
Entree: vrijwillige bijdrage, aanmelden is niet nodig

Deze middag is onderdeel van een tweeluik met als centrale vraag: hoe ga je om met kwetsbaarheid? Uitgangspunt is deze keer de kwetsbare mens zelf.


Er is mij gezegd
dat ik een boot
moet bouwen
van pijnboomhout
om ingepakt
mijn mazzel te bewaren.
Dat ik alles
dat mij leven geeft
maar mee moet nemen
in die schuit.

Wat gebeurt er wanneer je in verwondering en verbijstering geconfronteerd wordt met een ziekte die alles lijkt te vernietigen?

Waar vind je dan nog woorden en verhalen die je dragen in je onmacht en je verwarring? Bestaat er zoiets als een spiritualiteit van het ziek zijn? Hoe kun je je eigen wanhoop in de ogen kijken en vind je de veerkracht om er niet in te verdrinken?

‘Ik neem je mee in mijn persoonlijk ervaringsverhaal en vooral ook een persoonlijke zoektocht over de periode waarin ik geconfronteerd werd met kanker. Wat gebeurde er toen ziekte mijn aarde als een zondvloed overrompelde en het water synoniem leek voor dood en verlies? Ik neem je mee in gedichten en verhalen naar de periode van mijn leven waarin de drijvende Ark mijn woning was. Een zoektocht naar de kracht van het gaan zonder anker, met niets dan onheil voor de boeg. En de ontdekking dat ook het verhaal van de Ark niet eindigt met een regenboog. Welkom op mijn Ark.’