Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Mantradans en zang 

Het zingen en dansen van mantra’s kan heel ontspannend zijn en kan zelfs leiden tot een meditatieve ervaring. Het is niet ingewikkeld want het gaat niet om prestaties of mooie choreografieën. Iedereen kan meedoen! Centraal staat de beleving bij deze combinatie van zang en dans. 

Lyvonne Lewin heeft een opleiding Sacred Dance afgerond en een groot aantal workshops van Dansen van Universele Vrede (Soefidans) gevolgd en daaruit haar eigen dansvorm gedistilleerd. Zij verzorgt deze middag met muzikale begeleiding van haar begeleider Jaap Posthumus.

 

Datum: 28 October

Tijd: 15.00-17.00

Locatie: Trouwkerkje,
Van Bergenplein 1,
4871 CD E?en-Leur

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: €5,-

Op 28 oktober gaan we een aparte middag beleven. Dan komt Lyvonne Lewin met haar ervaren begeleider Jaap Posthumus (accordeon/gitaar) live muziek maken onder de noemer “Mantradans”. Lyvonne heeft een opleiding Sacred Dance afgerond, daarnaast een groot aantal workshops van Dansen van Universele Vrede (Soefidans) gevolgd en daaruit haar eigen dansvorm gedistilleerd. We beginnen de middag met het zingen van de mantra’s waar later op gedanst zal worden. Die zitten dan al goed in het geheugen en dat bevordert het ontspannen dansen zonder al te zeer te hoeven nadenken over tekst of pasjes. De mantra’s zijn bepaald niet ingewikkeld en de danspassen ook niet. Het gaat niet om prestaties of mooie choreografieën, het gaat om het beleven van tekst en muziek en sommigen ervaren daarbij een meditatieve toestand. Hoe minder verwachting je erin legt, hoe beter het gaat. Veel van de teksten zijn heel zingbaar, vaak in het Engels of andere bekende talen en kunnen ook de gospelkant uitgaan waarop lekker swingend gedanst kan worden. Lieve mensen, kom meedoen en ervaren wat tegelijkertijd zingen en dansen met je kan doen.  Wie niet wil of kan dansen is natuurlijk ook welkom om alleen te komen zingen.