Beschrijving

Wereld tradities

Geluk zien, als thema van Ziel dit seizoen, vraagt om te kijken op een bepaalde manier. Als je zo kijkt, zie je iets van de mogelijkheden. We weten dat de wereld erg verdeeld is in de manier waarop men kijkt. En die manier vindt die groep dan de beste, zo zouden anderen ook moeten kijken. Dat speelt op politiek niveau en op het niveau van levensovertuigingen. De grote tradities op dit gebied bieden dus een kijk die velen zin geeft, voldoening biedt, het leven bepaald. Ziel zoekt naar de positieve ervaringen met die levenshouding. Welke elementen bevorderen geluk. 

We nodigen mensen uit die hun blik op een aantal bekende tradities met ons willen delen. We vragen ons af of er naast verschillen ook overeenkomsten zijn. Is het mogelijk oude wijsheid uit die tradities in het nu van ons leven betekenis te geven. Op het moment van het samenstellen van dit seizoen zijn de voorbereidingen voor deze bijeenkomsten nog niet afgerond. Zodra we concrete informatie hebben, delen we die. 
Inmiddels is bekend dat in Januari Judaïsme start in februari en maart komt de Islam en Boeddhisme en in april sluiten we af met het Christendom. Dan worden ook de parallellen getrokken.

We hebben de data en de tijden al gepland. We hopen dat er velen met ons nieuwsgierig zijn naar het andere, de anderen, een andere kijk.

Data: 12 jan., 9 feb., 8 mrt. en 5 apr.

Tijd: 14.00-16.00 u.

Locatie: Lambertuskerk Apostelzaal Markt 62 Etten-Leur

Aanmelden mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: 7 euro