Culturele Manifestatie Etten-Leur, CUMEL, had in 2006 een deelproject in de Lambertuskerk in Etten-Leur: een tentoonstelling van schilder Peter Jochems met werken van Rembrandt van Rijn, in combinatie met drie lezingen, een muzikale omlijsting en scholenbezoek. Het project was een succes: zowel voor wat betreft de belangstelling (in drie weken tijd ongeveer 2000 bezoekers) als de samenwerking tussen de organisatoren en pastor van de kerk.

 

Mensen uit Etten-Leur die actief zijn op kunstzinnig en cultureel gebied zien in de kerk een pracht van een gebouw, met een meerwaarde in sfeer. De pastor wilde, in lijn met het beleid van het bisdom, iedereen die zich aangesproken voelt door zingeving en/of spiritualiteit welkom heten in deze kerk. Zo zijn inspiratie en krachten gebundeld.

Ziel is hierin een onafhankelijke en neutrale partner, zonder verbinding met religie of levensovertuiging. Ziel is een ANBI stichting.

Bestuur
Jan Engbers, Quinten van de Rhoer, Henk Keijzer, Ad Rouwendal 

Programmagroep
Samen stellen we ieder jaar, aan de hand van een actueel thema, een programma samen met activiteiten die raakvlakken hebben met kunst, cultuur, spiritualiteit en zingeving en voert deze uit. Leden: Miep van Lokven, José Engbers, en Lia van der Vliet.

Sponsors & partners

          

Communicatie / mediapartner

Hans van Praat

 

Met dank aan alle anderen die belangeloos hun medewerking verlenen.

 

Je aansluiten bij andere Zielsverwanten
Draag jij ZIEL ook een warm hart toe? Word dan ZIELSVERWANT. Je vrijwillige bijdrage kun je onder vermelding van ‘Donatie Ziel’ overmaken op IBAN NL47 RABO 0103239219, t.n.v Stichting Ziel, Etten-Leur.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren