PERSBERICHT

Op vrijdag 11 november 2016 mocht Patricia van Vliet van Monuta Patricia van Vliet (uitvaartverzorgster voor Etten-Leur, Prinsenbeek, Zundert e.o.) als ambassadeur van het Monuta Charity Fund een cheque ter waarde van € 2000,- overhandigen aan Myriam Verwiel van Stichting ZIEL.

 

ZIEL staat voor Zin in Etten-Leur en organiseert kleine, grote en middelgrote bijeenkomsten op het snijvlak van cultuur, spiritualiteit en zingeving. Myriam Verwiel heeft de voorstelling ontwikkeld en de choreografie was in handen van Margot Kerstens van dansgroep In10ce .

Deze donatie heeft mede bijgedragen aan het realiseren van dansvoorstelling ‘Zie de mens’. De voorstelling is gemaakt op basis van ervaringen in de zorg, het lezen van het werk van zorgethicus Carlo Leget en de dagboeken van de jonge, in WO II gestorven, Joodse vrouw Etty Hillesum. Allebei schrijven ze over hoe er voor de ander te zijn, vanuit de eigen, innerlijke ruimte.

De choreo van de dansvoorstelling gaat over het dilemma van de zorgverlener: er willen zijn voor de patiënt, én de regeldruk voelen van de organisatie. Dat is een spagaat. Hoe gaat u om met die spagaat? Een voorstelling over hoe het is om mens te zijn in de zorg. En zorg te dragen voor de patiënt die mens is. In april j.l. was deze voorstelling twee keer in de Lambertuskerk in Etten-Leur te zien.

 

Meer informatie

Wie nog vragen heeft, kan contact opnemen met uitvaartondernemer Patricia van Vliet via 06- 506 301 07 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op www.monuta.nl/vanvliet.