DOOR STELLA MARIJNISSEN OP 25 APRIL 2017 ALGEMEEN

ETTEN-LEUR – Al tien jaar lang zet een groep enthousiaste mensen zich in voor de inwoners van Etten-Leur op gebied van kunst, cultuur, spiritualiteit en zingeving. Zij doen dit onder de naam ZIEL ofwel Zin In Etten-Leur. Vanuit een jaarlijks thema wordt twee maal per jaar een wisselend programma aangeboden. Nieuw dit jaar is het Café de Kleine Waarheid, een avond om met elkaar van gedachten te wisselen en een andere kijk te krijgen op de stellingen die voorbij komen.

Vijf mannen en drie vrouwen zijn de bedenkers en de organisatoren van de activiteiten van stichting ZIEL. “Wij zijn vrijwilligers uit Etten-Leur en vormen een organisatie die zich bezighoudt met kunst, cultuur, spiritualiteit en zingeving”, zegt Betsie Netten.

Locaties
De Lambertuskerk is voor ZIEL de thuishaven waar zij hun activiteiten kunnen organiseren. Zij maken echter ook gebruik van andere locaties zoals bijvoorbeeld het Trouwkerkje of ditmaal, voor hun nieuwe activiteit, de Menmoerhoeve. Op donderdag 27 april van 20.00 tot 22.00 uur wordt daar het eerste Café De Kleine Waarheid georganiseerd.

Waarheid
Op die avond worden de onderwerpen mens en welzijn, natuur en duurzaamheid en werk en zinvolle vrije tijd ter tafel gebracht. Twee gespreksleiders gaan ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. “Mensen krijgen dagelijks veel informatie. Bijvoorbeeld via de mail of kranten en worden vervolgens met een mening opgezadeld. Maar is die mening wel de jouwe?  Misschien zie je ‘de waarheid’ wel op een heel andere manier. Daar gaan we over praten. Het gaat erom dat je een ruimere blik op het geheel krijgt en rijker naar huis gaat”, aldus Netten.

Café de Kleine Waarheid Lambertuskerk Menmoerhoeve Trouwkerkje ZIEL